SAPUN OD KOBILJEG MLIJEKA

Sapun od kobiljeg miljeka je potpuno prirodni sapun, izrađen ručno, „hladnom tehnologijom“i suši se na vazduhu. Ovo znači da svi sastojci ostaju sačuvani, što je izuzetno bitno za najvažniji sastojak, a to je upravo koblje mlijeko iz razloga što bi se termičkom obradom izgubilo dejstvo laktoferina. Laktoferin je supstanca koja ima baktercidno ( ubija bakterije), bakteriostatsko ( zaustavlja bakterijsku reprodukciju), virucidno (ubija viruse), fungicidno (ubija gljivice) i antiparazitsko (djeluje protiv parazita)dejstvo, a u kobiljem mlijeku ga ima daleko više nego u mlijeku ostalih životinja.

Sapun od kobiljeg mlijeka je izuzetno blagotvoran za kožu sklonu aknama i alergijama, kožu oboljelu od ekcema i psorijaze. Najvažniji sastojak kobiljeg mlijeka, laktoferin se takođe koristi i u antiejdžing terapji, jer povoljno utiče u usporavanju procesa starenja. Naime, laktoferin  utiče na povećanje proizvodnje hijaluronske kiseline u koži, što ima za rezultat redukciju bora na koži, i to potpuno prirodnim putem.

Kobilje mlijeko je dalo i efekte u tretmanu rana koje teško zarastaju, kao dodatak klasičnim terapijskim metodama.

Kao zaključak, možemo reći da je sapun sa kobiljim mlijekom pogodan , kako za kožu sa različitim problemima, tako i za njegu  zdrave kože i djece i odraslih.

Za sada, sapun od kobiljeg mlijeka u Crnoj Gori možete naći samo kod nas.

Scroll to Top